Намір Росії обмежити судноплавство в частинах Чорного моря


Заява для преси
Нед Прайс, речник Державного Департаменту США
19 квітня 2021 року

Сполучені Штати висловлюють глибоке занепокоєння планами Росії блокувати іноземні військові та державні судна в частинах Чорного моря, зокрема, поблизу окупованого Криму та Керченської протоки. Росія в минулому вже вдавалася о агресивних дій проти українських суден і перешкоджання доступу до українських портів  Азовського моря, що мало негативний вплив на міжнародну торгівлю України. Це являє собою чергову непровоковану ескалацію поточної кампанії Москви, спрямованої на підрив та дестабілізацію України. Такий розвиток подій особливо турбує на тлі достовірних повідомлень про накопичення російських військ в окупованому Криму та на кордоні з Україною — тепер у масштабах, що не спостерігалися з часу вторгнення Росії у 2014 році — та про інші провокаційні акції керованих Росією сил на лінії зіткнення.

США підтверджують свою непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з її територіальними водами. США не визнають і ніколи не визнаватимуть заявлену Росією анексію Криму.

Ми вітаємо Україну за її подальшу стриманість перед російськими провокаціями та закликаємо Росію припинити переслідування суден у регіоні та скасувати накопичення сил уздовж кордону України та в окупованому Криму.

Предыдущая Методы давления: «роснефть» решила оставить Украину без топлива
Следующая «Бывшие коллеги опускали глаза». Два года молчания Сулеймана Кадырова

Нет комментариев

Комментировать

Ваш адрес email не будет опубликован.