Окупанти на пенсії вмить отримують житло в Криму, — Джемілєв


В окупованому Криму переселенців з Росії забезпечують роботою і місцем в навчальних закладах в першу чергу

При цьому у жителів півострова з цим проблеми, заявив в інтерв’ю телеканалу «Прямий» уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає Crimea-News.info.

Таким чином Росія стимулює своїх військових пенсіонерів жити в окупованому Криму. «Нещодавно нам в руки потрапив так званий сертифікат. Він видається російською владою пенсіонерам, військовим пенсіонерам, співробітникам ФСБ, які пропрацювали десять років. Вони, відповідно до цього сертифікату, в будь-якій точці Росії мають право претендувати на житло … У багатьох місцях отримати житло з цим сертифікатом досить проблематично. Але в Криму — майже моментально. От таке от стимулювання «, — сказав він.

За словами уповноваженого, різне ставлення у окупантів і до тих, хто влаштовується на роботу або намагається віддати дитину в дитсадок. «Скажімо, мешканці Криму, щоб влаштувати свою дитину в дитсадок, з моменту народження чекають черги п’ять — вісім років. А ось переселенцям — в першу чергу. Те ж саме в навчальних закладах та у влаштуванні на роботу. Тобто виділяються кошти на це» , — зазначив Джемілєв.

Він підкреслив, що на півострів їдуть переважно з Бурятії і з Далекого Сходу Росії. «Я б зрозумів, з Москви або з Санкт-Петербурга, де перенаселені, Московська область. Але ж ні. Головне завдання — аби заповнити Крим якомога більшою кількістю своїх людей», — заявив Джемілєв.

Нагадаємо, що окупанти створюють штучні черги на адмінмежі з Кримом і підтягують туди військових.

Предыдущая В Симферополе несколько улиц остались без воды
Следующая Павел Казарин: Подарите Кремлю барабан (видео)

Нет комментариев

Комментировать

Ваш адрес email не будет опубликован.