«За недотримання Мінських домовленостей та Крим» — Рада ЄС продовжила санкції проти Росії


Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити ще на шість місяців санкції, спрямовані проти окремих секторів економіки Росії. Відповідна інформація опублікована в Офіційному журналі Євросоюзу сьогодні, 17 грудня.

Зазначається, що обмеження економічного сектору продовжаться до 31 липня 2021 року.

Ці санкції були введені у 2014 році у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи зараз спрямовані на конкретні галузі російської економіки.

З огляду на те, що Мінські угоди не виконуються Росією, лідери ЄС одноголосно ухвалили політичне рішення щодо пролонгації економічних санкцій проти Росії, — йдеться у публікації.

Так, санкції обмежують доступ до ринків капіталу ЄС для певних російських банків та компаній, а також забороняють фінансову допомогу та посередницькі послуги російським фінансовим установам.

Ці заходи також забороняють імпорт та експорт всієї оборонної техніки і товарів подвійного призначення для військового використання або кінцевих споживачів у Росії. Санкції додатково обмежують доступ РФ до певних технологій, які можуть бути використані в енергетичному секторі — наприклад, у видобутку та розвідці нафти.

Додатково до економічних санкцій ЄС запровадив обмеження у відповідь на незаконну окупацію Росією Криму. До них належать: дипломатичні заходи, персональні санкції та обмеження економічних відносин з Кримом та Севастополем.

Нагадаємо, Європейський союз після окупації Криму Росією у 2014 році та початку бойових дій на Донбасі запровадив санкції, пов’язані з порушенням територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Як повідомляли «Кримські новини», 16 грудня продовження економічних санкцій проти Росії через окупацію Криму попередньо схвалили посли країн Євросоюзу.

«Перспективи позитивні, але Україні слід обдумати власний «план дій». Експерт про новий механізм глобальних санкцій від ЄС за порушення прав людиниЩе чотири країни приєдналися до санкцій ЄС проти Росії через окупацію Криму

Предыдущая Симферополь поделился с Ялтой емкостями для воды – власти
Следующая «Йди, брехун, злодій» — реакція інтернет-користувачів на пресконференцію Путіна

Нет комментариев

Комментировать

Ваш адрес email не будет опубликован.